Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zlodej (47) sa nechal nachytať ako malý chlapec: Starček ho priam ukážkovo prekabátil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Sumu vo výške 800 eur sa snažil od 84-ročného dôchodcu z okresu Rimavská Sobota vylákať 47-ročný muž z Komárna, s prechodným bydliskom v Lučenci. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrey Petrovičovej sa ho však vďaka pohotovej reakcii seniora podarilo zadržať priamo pri čine.

„Dotyčný muž v piatok 3. júna v čase od 18.50 h do 20.00 h opakovane telefonicky kontaktoval dôchodcu a snažil sa vylákať finančnú hotovosť. Tvrdil, že jeho vnuk súrne potrebuje peniaze, nakoľko mal dopravnú nehodu a musí poškodeným uhradiť vzniknutú škodu. Dôchodca prisľúbil, že dohodnutú sumu nechá v škatuli na parapete okna pri vchodových dverách svojho rodinného domu,“ priblížila hovorkyňa s tým, že senior medzitým kontaktoval políciu a vec oznámil.

„Páchateľ okolo 20.00 h prišiel k jeho rodinnému domu, otvoril si bráničku a bez oprávnenia vošiel na dvor. Následne prešiel k oknu, kde bola na parapete položená škatuľa. Pri odchode ho na ulici hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Rimavskej Seči zadržala a obmedzila na osobnej slobode,“ dodala Petrovičová.

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote následne obvinil muža zo zločinu podvodu spáchaného v štádiu pokusu a z prečinu porušovania domovej slobody a spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. „Sudca okresného súdu ho vzal dnes do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až 10 rokov,“ uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: ZadržanieRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu