Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zlodej v Banskej Bystrici sa zameral na kancelárie: Dožadoval sa aj spolupráce na ulici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrický vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže voči páchateľovi, ktorý sa 11. decembra od polnoci do 10.30 h na Námestí SNP v Banskej Bystrici vlámal do kancelárií na 2. poschodí budovy, kde sídlia dve spoločnosti.

Ukradol peniaze, stravné lístky a pokúsil sa zobrať i trezor s doposiaľ nezisteným obsahom. Informovala o tom dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. "Spoločnostiam krádežou a poškodením budovy spôsobil škodu odhadnutú na 1361 eur. Podozrivým zo spáchania tohto skutku je muž vysoký približne 175 centimetrov, silnejšej postavy. Na sebe mal tmavomodrú bundu, tmavosivé nohavice a obuté svetlohnedé topánky. Na hlave mal tmavú baretku so šiltom, pravdepodobne koženkovú, neskôr aj tmavú pletenú čiapku," konštatovala hovorkyňa.

Podľa nej tento muž dokonca ešte ráno oslovoval na Námestí SNP okoloidúce osoby s tým, že je podnikateľ a žiadal ich o pomoc pri sťahovaní zo spomínanej budovy. Za pomoc núkal finančnú odmenu. Polícia sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc pri stotožnení páchateľa a objasnení zločinu. V prípade jeho vypátrania a preukázania viny mu hrozí väzenie na tri až desať rokov.

Viac o téme: LúpežBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu