Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší TOP najhľadanejší Slovák dolapený: Ukrýval sa v Prahe ako ochrankár

Patrik Šnajdr Zobraziť galériu (2)
Patrik Šnajdr (Zdroj: Foto: eumostwanted.eu)

PRAHA - Jedného z najnebezpečnejších zločincov zo Slovenska zadržala polícia uplynulý týždeň v Prahe. Patrik Šnajdr patril k najhľadanejším mužom Európy. Spravodlivosti dlho unikal pod falošnými identitami, odsúdený je na 23 rokov.

Na základe intenzívnej spolupráce českých a slovenských policajtov zadržali na konci minulého týždňa lovci lebiek, teda špecialisti na cielené pátranie z českého policajného prezídia,  nebezpečného zločinca zo Slovenska Patrika Šnajdra. "Nebezpečný páchateľ násilnej trestnej činnosti sa na území Česka zdržiaval pravdepodobne od roku 2010. Až v septembri minulého roka na neho bol slovenským súdom vydaný Európsky zatýkací rozkaz a bol uverejnený na stránkach najhľadanejších osôb Európy," informoval hovorca českého policajného prezídia David Schön a zároveň pochválil spoluprácu s našou políciou: "Veľmi dobrá spolupráca s Národnou kriminálnou agentúrou Slovenskej republiky priniesla informácie, ktoré umožnili muža zadržať."

Zločinec sa živil predajom drog

Patrik sa skrýval niekoľko rokov pričom používal vydarené falzifikáty osobných dokladov a pracoval v bezpečnostnej agentúre ako člen strážnej služby budov. Zo zlých chodníčkov nezišiel, venoval sa aj predaju drog. "Pri zadržaní mal pri sebe štyridsať balíčkov drogy," doplnil český policajný hovorca.

Ďalší TOP najhľadanejší Slovák
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: eumostwanted.eu)

Vydieranie podnikateľov

Patrik bol na Slovensku číslom dva v 18-člennom gangu okolo bývalého príslušníka zásahovej jednotky Miroslava Štvrteckého, v okolí mesta Senica vydieral podnikateľov. Gang opakovane slovenských podnikateľov zastrašoval, aj keď už bola podaná žaloba. Na Slovensku bol odsúdený na 23 rokov väzenia, ale v neprítomnosti, pretože stihol ujsť.

Zadržaný čaká v českej väzbe na vydanie na Slovensko. V najbližších týždňoch bude odovzdaný do rúk slovenských justičných orgánov. Patrik bol jedným z dvoch Slovákov v európskej databáze najhľadanejších zločincov. Okrem neho tam momentálne figuruje zločinec Róber Nigut.

Viac o téme: ZadržanýZločinecPolícia Patrik Šnajdr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu