Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

CIA zverejnila tajné dokumenty z druhej svetovej vojny: Krutá pravda o najhorších kolegoch

Ilustračné foto (Sovietsky špión John Cairncross)
Ilustračné foto (Sovietsky špión John Cairncross) (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Niektorých ľudí jednoducho nezmeníte. Či už sú neschopnými manželmi v domácnosti, otravnými kolegami v práci alebo čudákmi, ktorí majú slabý sociálny život, niečo vám na nich nesedí. Odhalené dokumenty CIA by mohli vysvetľovať, prečo.

Kolega, ktorý v práci sedí oproti vám, možno neotravuje nielen vášho šéfa, ale máte ho v zuboch aj vy. Občas sa tvári, že pracuje a vtedy od neho máte pokoj, inokedy musíte pracovať aj za dvoch. Spoznávate ho? Podľa americkej CIA by mohol práve tento človek pracovať pre tajné služby ako špión.

Správy o Hitlerovom úteku nemusia byť fantazmagórie: Vyšetrovatelia objavili v Berlíne dôkaz!

CIA totiž podľa Independent.co.uk nedávno odtajnila manuál pre svojich tajných agentov, nasadených do sabotážnych misií. Dokument odhaľuje rôzne techniky, ktorými by sa špióni v spoločnosti mali riadiť. Tajné materiály pochádzajú z roku 1944 a obsahuje niekoľko „rád“, ktorými špión mohol znižovať produktivitu dôležitých spoločnosti, do ktorej bol ako zamestnanec dosadený počas druhej svetovej vojny. V praxi sa sabotér tváril ako obyčajný občan, no dokázal škodiť nielen spoločnostiam, ale aj krajinám. Musel to však robiť nepozorovane, aby minimalizoval nebezpečenstvo zranenia, odhalenia či odvety.

Stelesnenie firemnej katastrofy

Inštrukcie pre sabotérov v podnikoch zahŕňali aj také vyhýbavé správanie, ako hlúpe konanie, hádavosť a podráždenosť v snahe prekaziť plány vedenia alebo vyhnúť sa „maléru“ a odhaleniu. Špión musel dokonale ovládať techniku kladenia irelevantných otázok tak často, ako to len bolo možné. Dôležitým princípom bolo tiež odďaľovanie dôležitých rozhodnutí či rokovaní. Ich ďalšou tajnou zbraňou bola diskriminácia efektívnych pracovníkov a zvýhodňovanie neefektívnych, na ktorých mal byť špión v úlohe vedúceho milý a odmeňovať ich napriek ich neschopnosti. V neposlednom rade mal byť tajný agent poslom znepokojujúcich zvestí vo firme, zámerne sa mal dopúšťať chýb a pracovné úlohy vykonávať nedôsledne. Nespoznáte ho náhodou vo svojom okolí aj dnes?

Viac o téme: Tajné dokumentyCIA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu