Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pozor, ohroziť vás môže nebezpečná farba na vlasy: Spôsobuje alergiu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) varuje ľudí pred nebezpečným výrobkom na bielenie pokožky a farbou na vlasy. Ako informovala hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická, oba výrobky zachytil rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky Rapex v Nemecku.

"Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," upozornil hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Ide o farbu na vlasy Kizil Burgundy Henna, značka Henna Vital, výrobná dávka/typ: Colour Red, batch: No. 001/ barcode: 8906043 560117 (560575), Mfg, date : APR 2013, Exp: date: March 2013 z Turecka. Výrobok pozostáva zo šiestich desaťgramových vrecúšok s potlačou, zabalené sú v kartónovej škatuľke. Výrobok obsahoval látku 2-nitro-p-phenylenediamine, ktorá má vysoký alergický potenciál, preto je v kozmetických výrobkoch zakázané ju používať. 

Úrad verejného zdravotníctva varuje aj pred výrobkom na bielenie kože s názvom 5H+Efficacité Exceptionnel Body Lotion, Strong Bleaching Treatment, značka 55H+Paris, výrobná dávka/typ: 112152 z Veľkej Británie. Ide o 500 ml tekutiny, ktorá sa nachádza v bielej plastovej fľaške s bielym vrchnákom a červenozlatou etiketou. Vo výrobku zistili prítomnosť látky hydrochinón, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa požívať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu