Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto prehnala: Len 15 ročná študentka nahlásila v škole bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VRANOV Nad TOPĽOU - Trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy vzniesla polícia voči mladej študentke vranovského gymnázia.

"Vo štvrtok (15.1.) približne o 08.00 h bolo vtedy neznámym páchateľom na gymnázium vo Vranove nad Topľou nahlásené, že sa v budove školy nachádza bomba. Riaditeľ o tom okamžite informoval políciu, ktorá na miesto vyslala všetky potrebné zložky, budova školy bola následne evakuovaná," informovala o prípade hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová. Vykonanou pyrotechnickou prehliadkou gymnázia, ako aj obchodnej akadémie, ktoré sa delia o spoločné priestory, sa prítomnosť výbušniny nepotvrdila.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie, pričom už dnes zistila totožnosť osoby, ktorá mala bombu nahlásiť. "Ide o 15-ročnú študentku gymnázia," priblížila Migaľová s tým, že ju stíhajú na slobode. Páchateľom hrozí za obdobný skutok v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. V prípade mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu