Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poradca ukrajinského prezidenta si zavaril: Zverejnil VIDEO strieľajúceho Porošenka!

Porošenkovi to so zbraňami ide. Zobraziť galériu (2)
Porošenkovi to so zbraňami ide. (Zdroj: YouTube)

KYJEV - Na internete sa včera objavilo video ukazujúce ukrajinského prezidenta Petra Porošenko, ako v zimnej vojenskej uniforme obklopený vysokými armádnymi dôstojníkmi strieľa zo samopalu. Podľa agentúry Unian obrázky na sieť umiestnil prezidentský poradca Jurij Birjukov, nešťastne v období vrcholiacich pravoslávnych Vianoc. Odprevadil ich poznámkou, že Porošenko strieľa "parádne".

"Dostanem asi za uši," pripustil Birkujov podľa ukrajinskej agentúry. Dvadsaťsekundová sekvencia prilákala pozornosť desiatok tisíc užívateľov a vyvolala vulgárnu výmenu názorov ukrajinských a ruských používateľov, ktorí v komentároch nešetrili obdivom alebo naopak opovrhnutím nad neobvyklým skutkom prezidenta.

Hlava štátu je na Ukrajine považovaná za mierumilovného politika a stúpenca pokojného urovnania krízy na východe krajiny. Porošenko napriek tomu v posledných týždňoch venuje otázkam armády zvýšenú pozornosť. V pondelok na ceremónii v Žytomyrskej oblasti odovzdal slávnostne ozbrojeným silám novú ťažkú výzbroj vrátane štyroch lietadiel MiG-29 a Su-27 a niekoľkých samohybných diel Pión s dostrelom takmer 50 kilometrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu