Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vlastina Svátková pokrstila druhú knihu Sama sebou

Vlastina Svátková pokrstila druhú knihu Sama sebou
Vlastina Svátková pokrstila druhú knihu Sama sebou

BRATISLAVA - Slovenská herečka a autorka Vlastina Svátkovápokrstila vo štvrtok večer v jednej z bratislavských reštaurácií svoju druhú knihu Sama sebou. Publikácia vyšla v slovenčine aj češtine a je napísaná štýlom krátkych autentických príbehov a osobných výpovedí. Herečka v nej opisuje zoznámenie a život s mužom svojich snov, hovorí o následnom rozvode, starostlivosti o malých synov, hľadaní zmyslu života a humoru, aj keď práve kľačí na kolenách a snaží sa znovu vstať. Kniha je doplnená odkazmi na skladby, ktoré autorku pri písaní inšpirovali.

"Je tam zachytený veľmi veľký skok v mojom živote, veľmi dlhé obdobie, je tam časť ešte z manželstva, z toho, aký vzťah sme mali, ako sme sa snažili spolu ešte fungovať, žiť, zlepiť to, napraviť, vlastne je tam časť, keď vzniklo ešte druhé dieťa, ale potom je tam to zistenie, že asi bude lepšie, keď pôjdeme každý svojou vlastnou cestou, aj keď nie v nenávisti, ale učili sme sa stále zostať priateľmi a je tam veľká časť o tom, ako človek potom stretáva nových priateľov, kamarátov, ako od nich stále niečo očakáva a vlastne je to taký vtipný aj smutný prierez životom, ktorý podľa mňa prežívame všetci,“ povedala 32-ročná autorka v rozhovore.

O grafickú stránku knižky sa svojimi originálnymi fotografiami postarala herečka Zuzana Šulajová. "Som hrozne rada, že Zuzka so mnou na knižke spolupracovala, lebo vytvorila krásnu obálku, krásny dizajn knižky, nafotila krásne fotky a tým pádom je tá knižka trošku iná, krajšia, taká naša,“ poznamenala rodáčka z Myjavy. 

Knihu Sama sebou pokrstila slovenská herečka Kristína Farkašová. "Sme radi, že nám Kristínka prišla pokrstiť našu knihu, vybrali sme si ju, pretože je na rovnakej vlnovej dĺžke, tak isto matka dvoch detí, tak isto dievča, ktoré píše o sebe a nebojí sa ľuďom rozprávať o svojich pocitoch, úprimne, tak ako to robí Vlastina. Sme radi, že naše pozvanie prijala,“ priblížila výber krstnej mamy Zuzana Šulajová. 

"S Kristínkou sme sa dnes videli druhýkrát v živote, prvýkrát sme sa stretli na premiére nášho filmu Hodinu nevíš..., a to bolo také strašne vtipné stretnutie, keď ešte jej bývalý manžel za mnou prišiel a ona prišla za nami a začali sme sa rozprávať, potom sme sa pridali na Facebooku a dlhé roky sme si písali a vymieňali sme si skúsenosti s tými našimi mužmi, ktorí už sú zároveň bývalí a paradoxne obidvaja sú škorpióni, tak sme si často hovorili, akí sú tí škorpióni hrozní a nedá sa s nimi žiť. Obe máme takú podobnú históriu, obidve máme dve deti a stále si píšeme a máme sa radi, aj keď sa vlastne vôbec nestretávame, je to také pekné priateľstvo na diaľku,“ povedala Svátková. 

"Ja som veľmi rada, že som dostala túto možnosť, lebo knihu som ešte nekrstila, hlavne takú, pri ktorej som mala trošku pocit, že ju autorka písala o mne a dokonca som ju dočítala v noci pod perinou, čo sa teda naozaj roky nestalo. Vlastinu obdivujem za to, že si išla takto sama so sebou na trh, ja by som to teda nenapísala. Som veľmi vďačná, že Vlastina vytvorila knižku o takých ženských intímnostiach, o takej ženskej duši a bolo by strašne super, keby si tú knihu prečítali chlapi a možno by konečne veľa pochopili. Takto to ja ako žena, ktorá má matku feministku, cítim,“ zasmiala sa dcéra známeho slovenského herca Borisa Farkaša. "Krstíme túto knihu, nech si všetci chlapi čítajú a nech im ju všetky ženy kupujú a Vlastina bude konečne bohatá strašne,“ zvolala 32-ročná Bratislavčanka pri krste knihy.

 

Kniha Sama sebou sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu