Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KDH nemá v Banskej Bystrici ani poslanca, chce získať post primátora

Peter Lačný
Peter Lačný (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Ako napĺňanie prirodzenej povinnosti politickej strany vstúpiť do komunálnych volieb zdôvodnil banskobystrický krajský podpredseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Peter Lačný svoju kandidatúru na primátora Banskej Bystrice.

Ako ďalej uviedol, Banská Bystrica si žiada zmenu vo vedení, keďže za posledné štyri roky iba prešľapuje na mieste a viazne komunikácia medzi primátorom, poslancami a občanmi. Konkrétnejšiu Lačného programovú ponuku zatiaľ KDH pripravuje, zároveň sa rozbehli aj rokovania s ďalšími politickými stranami o podpore jeho kandidatúry.

Podpora KDH v Banskej Bystrici v komunálnych i regionálnych voľbách kontinuálne klesá, v aktuálnom volebnom období už táto strana nemá v banskobystrickom mestskom zastupiteľstve žiadneho poslanca a v krajskom zastupiteľstve má len jednu nominantku, ktorá ale nie je členkou KDH. Na otázku, z čoho v takejto situácii pramení jeho viera v úspech v tohtoročných voľbách, Lačný uviedol, že časy sa menia a strany môžu byť niekedy hore, inokedy dole. Neúspech v minulých voľbách bol podľa neho otázkou ponuky osobností. 

Lačný je živnostníkom v oblasti energetickej certifikácie budov a v minulosti bol banskobystrickým mestským poslancom i poslancom Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. Jeho kandidatúru na primátora Banskej Bystrice schválila v sobotu Rada KDH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu