Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kandidát na primátora Košíc Bauer predstavil volebný program

Rudolf Bauer
Rudolf Bauer (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Deväťbodový volebný program pre nadchádzajúce komunálne voľby dnes na tlačovej besede v Košiciach predstavil kandidát na košického primátora za koalíciu stredopravých strán (KDH - SDKÚ-DS - NOVA - SaS - SMK - KDS - OKS - DS) Rudolf Bauer. Doložil, že na tvorbe programu sa podieľali odborníci koaličných strán.

„Prvý raz v histórii Košíc sa stalo, že sme s predstihom spoločne vytvorili volebný program a zhodli sme sa na koncepte Smart City – Inteligentné mesto. Hlavný dôraz v ňom kladieme na inteligentné riešenia rozvoja mesta s dôrazom na to, aby na nich, ako aj na riadení mesta v čo najväčšej miere participovali občania. Hlavnými črtami inteligentného riadenia je: ekonomický rozvoj a vysoká kvalita života, využívanie informačno-komunikačných technológií, posilnenie účasti občanov na rozhodovaní, rozvážne nakladanie s prírodnými zdrojmi, tvorba priestorov pre obyvateľov, ktoré sme rozpracovali vo volebnom programe,“ povedal Bauer.

Na otázku novinárov uviedol, že má už kreovaný volebný tým, ktorý zvoláva on, ale strategické rozhodnutia sa prijímajú členmi tímu, v ktorom majú zastúpenie aj koaliční partneri. Podľa jeho vyjadrenia náklady na volebnú kampaň budú minimálne 50 000 eur. Založili transparentný účet, na ktorý môžu prospievať právnické a fyzické osoby, ako aj politické subjekty. Občania budú môcť kontrolovať účet.

Podpisy občanov, ktoré sú potrebné pre kandidatúru občianskeho kandidáta, Bauer zbierať nebude, keďže je kandidátom koalície KDH - SDKÚ-DS - NOVA - SaS - SMK - KDS - OKS - DS.

Jána Deča, ktorý nedávno oznámil, že zvažuje kandidatúru na post primátora, považuje Bauer za slabého kandidáta. Ako na tlačovej besede uviedol krajský šéf košickej SDKÚ-DS Viliam Novotný, nebránia sa, aby ku koalícii pristúpili aj iné strany. Dodal, že rokujú so stranou Sieť. Konajú sa rokovania o prípadnej koalícii aj pre voľby poslancov do mestského zastupiteľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu