Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rezort školstva pomáha žiakom: Na cestovné im prispel sumou 7,5 milióna eur

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva minulo v tomto roku na cestovné pre školákov 7,5 milióna eur. Štát pomáha rodičom zvládať náklady na cestovné ich detí, ktoré navštevujú základné a špeciálne základné školy mimo svojho trvalého bydliska v rámci určeného školského obvodu.

"Najviac financií sme preplatili rodičom žiakov v Prešovskom kraji. Ide o finančný objem v čiastke takmer 1,5 milióna eur," informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák. Rodičia školákov v Banskobystrickom kraji dostali takmer 1,3 milióna eur. V Košickom kraji išlo o čiastku vyše 1,2 milióna eur. Viac ako milión eur na cestovnom vyplatili zriaďovatelia rodičom aj v Trenčianskom kraji.

Najnižšiu sumu za cestovné náklady si dali preplatiť v Bratislavskom kraji, kde išlo o necelých 192.000 eur. V Trnavskom kraji to bolo niečo vyše 471.000 eur, v Žilinskom takmer 900.000 eur a v Nitrianskom kraji približne 945.000 eur.

Najviac finančných prostriedkov, 6,5 milióna eur, dostali školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí a miest. Pre cirkevné školy išla čiastka 426.000 eur. "Najnižšia časť na dopravné, 15.500 eur, bola určená pre samosprávne kraje ako zriaďovateľov spojených škôl s organizačnou zložkou základná škola," uzavrel hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu