Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zosnulý boss zo Sopranovcov: Po smrti prekvapil blízkeho priateľa!

James Gandolfini Zobraziť galériu (5)
James Gandolfini (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zosnulý americký herec James Gandolfini odkázal v poslednej vôli 50-tisíc dolárov (v prepočte takmer 39-tisíc eur) svojmu priateľovi z vysokej školy Dougovi Katzovi, ktorého 12-ročný syn Andrew trpí autizmom. Katz to uviedol v rozhovore pre denník New York Post s tým, že ho o tom minulý týždeň informovala vdova po Gandolfinim Deborah Lin.

"Bol som z toho v šoku. Jim je strážnym anjelom môjho syna, pomáhal mu vždy, keď mohol. Kupoval mu výživové doplnky, čokoľvek, čo Andrew potreboval, aby mohol mať lepší život. Platil mu aj hodiny telocviku. Vždy sa pýtal, ako môže pomôcť a čo sa dá pre Andrewa ešte spraviť. A vždy to myslel úprimne. Radšej ako mať tieto peniaze by som však bol, keby bol Jim nažive. Bol to ten najmilší človek na svete," vyhlásil Katz s tým, že peniaze od zosnulého herca vloží do zvereneckého fondu.

Gandolfini zanechal väčšinu svojho majetku v hodnote 45,1 milióna dolárov (takmer 35,1 milióna eur) svojmu 13-ročnému synovi Michaelovi.

Gandolfini, ktorý sa preslávil ako predstaviteľ mafiánskeho bossa Tonyho Soprana v seriáli Sopranovci (1999 - 2007), zomrel 19. júna vo veku 51 rokov v Ríme, kde bol na dovolenke so spomínaným synom Michaelom.

Ten ho našiel približne o 22:00 v hotelovej kúpeľni, kde herec skolaboval. Následne zavolal na recepciu, odkiaľ privolali záchranku. Tá sa herca hneď na mieste snažila resuscitovať a potom ho previezla do nemocnice Umberta I., kde sa lekári 40 minút neúspešne snažili zachrániť mu život. Pitva potvrdila, že herec skonal na srdcový infarkt. Jeho telo následne previezli súkromným lietadlom do Newarku v New Jersey. Posledná rozlúčka sa konala 27. júna v Katedrále sv. Jána Božského na newyorskom Manhattane.

James Joseph Gandolfini Jr. sa narodil 18. septembra 1961 vo Westwoode v štáte New Jersey a svoju televíznu a filmovú kariéru odštartoval snímkou Shock! Shock! Shock! z roku 1987. Neskôr sa objavil napríklad v romantickej krimi dráme Cudzinec medzi nami (1992) alebo gangsterskej romanci Pravdivá romanca (1993). Jeho skutočný prielom však prišiel až so spomínaným seriálom Sopranovci z produkcie HBO.

Nezabudnuteľná postava Tonyho Soprana mu v roku 2000 vyniesla Zlatý glóbus a v rokoch 2000, 2001 a 2003 tiež ceny Emmy. Zahral si aj v snímkach Anjel smrti (1998), 8 MM (1999), Muž, ktorý nebol (2001), Mexičan (2001), Prežiť Vianoce (2004), Všetci kráľovi ľudia (2006), Únos metra 123 (2009), Politické kruhy (2009), 30 minút po polnoci (2012), Killing Them Softly (2012) alebo Neuveriteľný Burt Wonderstone (2013).

V čase úmrtia pracoval na seriáli Criminal Justice z produkcie HBO. Zostali po ňom syn Michael z prvého manželstva, druhá manželka Deborah Lin a dcéra Liliana, ktorá sa narodila vlani v októbri. Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu