Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pravda o Michaelovi Jacksonovi a zneužívaní detí: Vieme, ako to bolo!

Michael Jackson Zobraziť galériu (10)
Michael Jackson

LONDÝN - Zosnulý americký spevák Michael Jackson vyplatil 23 miliónov libier (takmer 27 miliónov eur), aby si zaistil mlčanie najmenej dvoch desiatok chlapcov, ktorých počas 15 rokov zneužíval. Dnes o tom informoval britský bulvárny denník Sunday People. Nedeľník tvrdí, že sa mu podarilo nahliadnuť do zložiek, ktoré proti "kráľovi popu" viedol americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Spomínané dokumenty nemala prokuratúra k dispozícii počas Jacksonovho procesu v roku 2005. Súd ho vtedy zbavil sexuálnych obvinení. Súčasná kauza ale podľa Sunday People vrhá nové svetlo na Jacksonovo tvrdenie, že sa nikdy ani prstom nedotkol detí, ktoré si k sebe pozval a ktoré u neho nocovali.

Jacksonova zložka údajne obsahuje tisíce stránok, ktoré zahŕňajú dôkazný materiál od roku 1989 o tom, ako spevák zneužíval deti. Dokumenty zahŕňajú súkromné ​​správy vyšetrovateľov, prepisy telefonických hovorov a hodiny zvukových nahrávok.

Jedna z listín napríklad opisuje to, ako jeden z Jacksonových slúžiacich pristihol speváka počas obchytávania istej preslávenej detskej hviezdy alebo prípad, kedy Jackon sledoval pornografický film a pritom sexuálne obťažoval chlapca či ako vo svojom súkromnom kine hladil genitálie ďalšieho chlapca. Podľa nedeľníka pritom jedna z matiek sedela len dve či tri rady pred nimi a o Jacksonovom počínaní nemala ani tušenie.

Jackson si údajne zo strachu pred možnými výpoveďami rodičov najal súkromné ​​očko Anthonyho Pellicana, aby sa o "kostlivca v skrini" postaral. O Pellicana sa ale v roku 2002 kvôli odpočúvaniu hollywoodskych hviezd začala zaujímať polícia a FBI následne všetky jeho zložky, vrátane tej o Jacksonovi, zabavila.

Jackson bol roky stíhaný za údajné sexuálne zneužívanie maloletých, ale v roku 2005 bol nakoniec zbavený viny. V júni 2009 zomrel vo veku 50 rokov na neúmyselné predávkovanie liekmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu