Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrôza v exotickej Papue: Deviati domorodci 20 minút znásilňovali Američanku (32)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: facenfacts.com)

PORT MORESBY - V Papue-Novej Guinei znásilnil gang mužov Američanku, ktorá tam s manželom prišla v rámci projektu týkajúceho sa klimatických zmien. Informovala o tom miestna polícia aj obeť, ktorú dnes citovala agentúra AFP. Incident sa stal v piatok, iba niekoľko dní po útoku na Austrálčana a jeho priateľku.

Američanka (32) bola s manželom a sprievodcom na ostrove Karkar. Venovali sa pozorovaniu vtáctva a zbieraniu údajov týkajúcich sa klimatických zmien.

V piatok ich napadlo deväť mužov vyzbrojených puškami a nožmi. Obaja muža vyzliekli a spútali, žene ostrihali vlasy, vyzliekli ju a dvadsať minút znásilňovali. Polícia z Port Moresby incident potvrdila, no nikoho kvôli nemu ešte nezatkla. Žena povedala agentúre AFP, že udalosť ohlásila, aby "pomohla miestnym ženám v boji proti násiliu, ktoré je na nich páchané".

Minulý týždeň zažil niečo podobné Austrálčan Robert Purdy (62). S filipínsku priateľkou bol v Mount Hagene, čo je tretie najväčšie mesto Papuy-Novej Guiney, kde na nich zaútočilo desať mužov. Purdyho zabili a ženu znásilnili.

Premiér Peter O'Neill oba útoky odsúdil a vyhlásil, že poškodzujú celú krajinu, pretože odrádzajú investorov i turistov.

V krajine sa praktizujú rituály a náboženské obrady hraničiace s čarodejníctvom. Začiatkom apríla boli pri jednom z nich po tri dni mučené tri staršie ženy a nakoniec im odsekli hlavy. Amnesty International vtedy upozornila, že obeťami týchto rituálov sú väčšinou ženy, a požiadala miestnu vládu, aby zakročila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu