Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Takto zvláda herečka Haydu hrozbu 12-ročnej basy: V domácej pohode a vysmiata!

Karin Haydu počas policajnej tlačovky o podvode Zobraziť galériu (5)
Karin Haydu počas policajnej tlačovky o podvode (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Kým na tlačovej konferencii opisovali prokurátori a policajti, akých podvodov sa mal dopustiť poisťovací gang, herečka Karin Haydu si doma v kľude užívala návštevu, popíjala čaj a očividne sa aj dobre bavila. Jej meno pritom oficiálne figuruje medzi obvinenými. Mercedes, cez ktorý si mala prilepšiť o niekoľko tisíc eur, stál rovno pred jej domom.

Prípady sa podľa polície stali v období od mája 2009 do mája 2010. Medzi obvinenými sú štyria policajti, ale aj známa slovenská herečka Karin Haydu a jej bývalý priateľ Martin Rác. Skupina podľa polície získavala poistné plnenia pri dopravných nehodách, ktoré nafingovala. „Bola spôsobená škoda najmenej 93 624,43 eura,“ povedal na tlačovej besede riaditeľ odboru špeciálneho určenia Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky.

Karin Haydu počas policajnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Zdá sa, že informácie s Karin Haydu nezatriasli vôbec. Včera v čase, keď policajti informovali verejnosť o jej údajných skutkoch, si užívala návštevu kamarátky. Pri vyprevádzaní sa usmievala a v dobrej nálade jej zamávala, očividne ju kauza nerozhodila.

V prípade figurujú aj štyria policajti, ktorí mali pomáhať gangu fingovať poistné udalosti. Stíhaní policajti sa podľa policajného šéfa Tibora Gašpara podieľali na trestnej činnosti tým, že dokumentovali fiktívne dopravné nehody ako riadne bez ich účastníkov.

Karin Haydu počas policajnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

„Vytvorili tak fikciu reálnej nehody. V Bratislave sa stalo sedem prípadov, jedna nehoda bola zinscenovaná medzi Záhorskou Bystricou a Devínskou Novou Vsou,“ povedal Gašpar.

Niektorých z obvinených stíhajú ako členov organizovanej skupiny, ostatným pripisujú účasť v jednom či dvoch prípadoch. Dvoch ľudí, policajta Zoltána F. a civila Miroslava G., vzali do väzby.

Karin Haydu počas policajnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

„Najprv bolo treba vytvoriť poistné zmluvy. Tie sa vytvorili bez vedomia poistníkov, ale s využitím ich totožnosti a následne sa zinscenovali dopravné nehody,“ konkretizoval policajný prezident. Ako dodal, niektoré vozidlá sa poškodzovali takým spôsobom, že sa vymenil nepoškodený diel za poškodený.

Potom urobil zamestnanec poisťovne, ktorý je tiež obvinený, prehliadku a následne poisťovňa uskutočnila plnenie, čo bol zisk skupiny. Policajti na tento prípad natrafili počas vyšetrovania mafiánskej skupiny tzv. jakšíkovcov. „Odhalenie súvisí s operatívnou činnosťou Národnej kriminálnej agentúry v súvislosti so skupinou jakšíkovcov,“ potvrdil Šufliarsky.

Karin Haydu počas policajnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Pripomenul, že Martin Rác je stíhaný aj v inom konaní pred bratislavským okresným súdom za legalizáciu motorových vozidiel a tiež násilnú trestnú činnosť. Nachádza sa vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu