Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zdeněk Troška zdesený: Slunce, seno, samovražda!

Zdeněk Troška s mladým milencom Markom Valom. Zobraziť galériu (5)
Zdeněk Troška s mladým milencom Markom Valom.

PRAHA – Poriadne krušné chvíle! Zatiaľ čo žne režisér Zdeněk Troška (59) v týchto dňoch pracovné úspechy so svojou novou komédiou Babovřesky, v súkromnej sfére je to presne naopak. Jeho mladý milenec Marek Vala (22) sa psychicky zrútil a chcel si siahnuť na život. Nebyť bývalého porotcu Talentmánie, dnes by už nežil.

Režisér Zdeněk Troška, ktorý má na konte také filmy ako napríklad trilógiu Slunce, seno... alebo „kameňákové“ komédie, má strach o svojho partnera Mareka Valu. Ten sa podľa informácií českého denníka Aha! vyhrážal samovraždou.

Príčinou boli udalosti, ktoré sa v jeho živote v posledných dňoch udiali. „Hneď na druhý deň po premiére filmu Babovřesky ma vyhodili z práce a ešte v ten istý večer mi dala kopačky moja priateľka. Tak ma napadla tá samovražda,“ povedal Vala, ktorý podľa tvrdení českých médií zastiera svoju homosexualitu fingovanými vzťahmi so ženami.

O pochmúrne myšlienky sa mladík delí aj s priateľmi na Facebooku. „Je mi hrozne, strašne moc hrozne. Už tretí deň nemôžem spať. Je to strašné, keď sa vedľa mňa nebudí,“ vylieva si vyučený zámočník srdce na sociálnej sieti.

Oporu našiel práve u Trošku. „Vychádzame super. Vždy mi psychicky pomohol. Ohľadom samovraždy tiež. Nebyť jeho...“ povedal pre Aha! Vala. Keď sa českí novinári snažili v súvislosti s touto kauzou získať vyjadrenie od samotného režiséra, vôbec sa nechcel na túto tému zhovárať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu