Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Český spevák Landa opäť boduje: Odhalil, čo sa stane 21.12. 2012!

Daniel Landa
Daniel Landa (Zdroj: SITA)

PRAHA - Kontroverzný český spevák Daniel Landa alias Žito 44 sa na svojom facebookom profile podelil s domnienkou, čo sa vlastne stane pri príchode konca sveta. Ten je predpovedaný podľa mayského kalendára na 21. decembra 2012 a táto údajná "veštba" pobláznila už množstvo ľudí.

"Dňom 21.12. 2012 povstane na posvätnom mieste mýtický národ Bójov, jeho prví zástupcovia uzavrú zmluvu s Matkou a "Velkovelkokejkle" Krajiny Bójov skutočne začne žiť. Hráme. Cink!" napísal vo svojom vyhlásení.

Spevák tak zjavne predpokladá, že sa zrodí niečo nové, ako to predpovedali aj niektorí bádatelia. Podľa nich totiž koniec mayského kalendára neznamená koniec sveta, ale príchod novej etapy ľudstva.

Čo ale pre Landu znamená posvätné miesto? Niekoľkokrát sa už nechal počuť, že by to mohol byť pražský Vyšehrad, kde sám býva. Čo sa tam stane a všetky okolnosti sú však dosť nejasné, takže jeho "proroctvo" je iba ďalšia hádanka.

Bójovia boli mocný keltský kmeň, ktorý sa v 4. storočí p.n.l. usadil v Čechách, odkiaľ ich ale v 2. storočí p.n.l. vytlačili Germáni. Informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu