Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Číňania hlásajú 3-dňové obdobie temna: Ukázalo sa slnko s okom a ženský Ježiš!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

PEKING - Niekoľko desiatok ľudí v uplynulých dňoch zadržali v Číne kvôli tomu, že šírili zvesti o blížiacom sa konci sveta. Ten by mal podľa nich nastať s koncom terajšieho cyklu mayského kalendára, ktorý pripadá na 21. decembra 2012. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na čínsku tlač.

Úrady v piatich rôznych oblastiach Číny zatkli v tejto súvislosti celkom 52 osôb. V severozápadnej provincii Čching-chaj bolo zatknutých 37 členov kresťanskej skupiny Boh všemohúci, ktorá podľa štátneho denníka Global Times veští, že 21. decembra začne trojdňové obdobie temnoty.

Skupina vraj vyzvala svojich členov, aby zvrhli vládu čínskej komunistickej strany, ktorú označuje za "veľkého červeného draka", a veriacim sľubuje, že sa blíži nová éra, v ktorej bude vládnuť žena-spasiteľka.

"V Pekingu sa 9. decembra objavilo na slnku veľké oko a ukázal sa ženský Ježiš. Svet čoskoro postihnú mohutné zemetrasenia a cunami," citoval denník Global Times z údajného textu skupiny Boh všemohúci. Čínske štátne médiá označili skupinu za kult zla, čo je termín používaný čínskymi úradmi tiež pre zakázané duchovné hnutie Fa-lun-kung.

Vo východnej provincii Fu-ťien a v centrálnom meste Wu-chan zadržali 36 ľudí, ktorí v mestskej hromadnej doprave rozdávali letáky o údajnej hroziacej apokalypse. "Títo ľudia vykonštruovali a roznášali fámy o konci sveta a pôsobili problémy, keď z občanov pod touto zámienkou lákali peniaze a rušili verejný poriadok," oznámila polícia v juhozápadnej metropole Čchung-čching.

Predpovede apokalypsy sú v Číne veľmi sledované, okrem iného vďaka miestnemu úspechu hollywoodskeho katastrofického filmu 2012, ktorý bol čiastočne inšpirovaný mayským proroctvom. Zvesťami o údajnom blížiacom konci sveta bol vraj ovplyvnený aj muž, ktorý v piatok pred čínskou školou v provincii Che-nan dobodal 22 detí a jedného dospelého.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu