Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenský tyran Lizoň je na slobode: Surové mučenie manželky mu nedokázali!

V tomto dome mala Lizoňova manželka prežívať muky Zobraziť galériu (2)
V tomto dome mala Lizoňova manželka prežívať muky (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – V prípade Slováka Petra Lizoňa, ktorý dlhé roky sadisticky mučil a väznil manželku Stephanie na ich spoločnej farme v Západnej Virgínii, nastal nečakaný zlom. Po tom, čo beštiálneho tyrana poslali v júli tohto roka za mreže, sa pred pár dňami dostal na slobodu!

Petra Lizoňa v júli obvinili z mučenia a väznenia manželky Stephanie, ktoré malo trvať dlhých 10 rokov, a poslali ho za mreže. Ako však informovali americké médiá, veľká porota, ktorá mala pred pár dňami rozhodovať o jeho treste, Lizoňa neodsúdila. Naopak prepustila ho na kauciu. Surový tyran so slovenskými koreňmi si tak môže užívať slobody dovtedy, kým neporuší podmienky alebo sa v jeho prípade neobjavia nové dôkazy. O ďalšom osude Lizoňa bude veľká porota rozhodovať opäť vo februári 2013.

 

Lizoň sa pred prvým súdom zmenil na nepoznanie
Zobraziť galériu (2)
Lizoň sa pred prvým súdom zmenil na nepoznanie  (Zdroj: SITA)

 

Prípad, ktorý upútal pozornosť amerických médií, sa dostal na svetlo sveta v júli tohto roka, keď Lizoňova manželka Stephanie ušla pred domácim peklom do krízového centra. Tam svoj smutný príbeh vyrozprávala cudzej žene, ktorá zalarmovala políciu. Sadistické monštrum Lizoň, ako ho v médiách označujú, malo manželku nielen surovo biť, ale aj väzniť v pivnici v putách a páliť žehličkou a panvicou na prsiach a chrbte.

Z manželky si spravil otroka a vždy keď vstupoval do miestnosti, musela pred ním kľačať. Stephanie dokonca pri jednej z bitiek mala prísť o dieťa, ktoré našli zakopané na rodinnej farme. Druhé dieťa, ktoré s tyranom splodila, v krutých podmienkach prežilo, no údajne sa mu nikdy nedostalo riadnej lekárskej starostlivosti.

Tamojšia polícia podobný prípad jakživ nezažila. "Ide o desaťkrát horší prípad domáceho násilia, než s akým sa bežne stretávame. Zjavne to presahuje kategóriu zneužívania a zlého zaobchádzania. Ja by som to nazval mučením," povedal vtedy zástupca miestneho šerifa Tony Boggs. Keď stál Lizoň v lete prvýkrát pred súdom, týraná Stephanie svoju výpoveď zmenila a manžela si zastávala. Súd jej však neuveril a Američana poslal za mreže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu