Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia na pracovisku: Muža zabila elektrina

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HENCOVCE - V dôsledku pracovného úrazu zahynul dnes ráno Štefan F. (52), zasiahol ho elektrický prúd.

Úraz sa stal vo firme Bukocel v Hencovciach, okres Vranov nad Topľou. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Ako ďalej uviedol, 52-ročný zamestnanec vykonával dnes ráno na žeriavovej dráhe v objekte pracej linky v areáli hencovskej spoločnosti natieračské práce. Približne o 7.30 h ho mal zasiahnuť elektrický prúd.

"Na následky utrpených zranení pracovník firmy skonal," uviedol Džobanik. Okolnosti a príčiny smrteľného úrazu vyšetrujú vranovskí policajti, ktorí začali v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Na mieste nehody už boli aj inšpektori práce z Prešova. Potvrdili, že ide o smrteľný úraz elektrickým prúdom jedného zo zamestnancov. "Naši inšpektori boli na mieste, boli tam dlho. Závery zverejníme až po zistení všetkých skutočností," uviedla Katarína Timková z Inšpektorátu práce v Prešove.

Momentálne sa podľa nej vykonáva ďalšia inšpekcia práce, kompletné informácie tak budú známe až po jej skončení.  Firma Bukocel, a. s., spracúva v Hencovciach drevenú hmotu, predovšetkým bukové drevo chemickým spôsobom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu