Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dopravná nehoda na Orave si vyžiadala mladý ľudský život

Vodičovi nafúkali vyše 2 promile alkoholu Zobraziť galériu (6)
Vodičovi nafúkali vyše 2 promile alkoholu

ORAVA - K tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu 20. mája v ranných hodinách na ceste I/78 medzi obcami Lokca a Babín na Orave.

Vodič (25) vozidla VW Golf jazdiaci v smere od obce Lokca v miernom pravotočivom oblúku cesty s miernym klesaním pri obci Vasiľov v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam dostal s vozidlom šmyk, prešiel do protismeru a narazil do priekopy. Následne sa vozidlo prevrátilo na strechu a zotrvačnosťou pokračovalo priekopou až narazilo do betónového priepustu. Pri dopravnej nehode utrpeli vodič a jeho spolujazdec (16) zranenia s predpokladanou dobou liečenia asi 4 týždne. Ďalší spolujazdec (19), sediaci na zadnom sedadle, utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Po dopravnej nehode vykonali policajti u vodiča dychovú skúšku, pri ktorej mu namerali 1,08 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 2,25 promile). Hmotná škoda na vozidle je odhadnutá na cca 2.500,-€. Dopravnú nehodu na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vyšetrovateľ súčasne vodiča obvinil z prečinu usmrtenia. Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu