Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Titanic ožíva: Cestujúci v dobových kostýmoch a živá hudba

Cestujúci si pripomínajú atmosféru na Titanicu Zobraziť galériu (10)
Cestujúci si pripomínajú atmosféru na Titanicu (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Z britského prístavu Southampton dnes popoludní vyplávala spomienková loď Balmoral, ktorá zopakuje osudnú plavbu Titanicu až na miesto, kde sa 15. apríla 1912 potopil.

Na palube výletnej lode Balmoral je rovnaký počet cestujúcich, ako bol na Titanicu, sú medzi nimi aj príbuzní niektorých z vyše 1500 ľudí, ktorí pri potopení Titanicu prišli o život, ale aj rodinní príslušníci vyše 700 preživších.

Dvanásťdňová plavba sa koná pri príležitosti 100. výročia potopenia Titanicu. S 1309 cestujúcimi z 28 krajín sveta na palube vyplávala výletná loď Balmoral zo Southamptonu o dva dni skôr ako Titanic, pretože je menšia a pomalšia.

Mnohí z cestujúcich Balmoralu vyrazili na plavbu v dobových kostýmoch - ako cestujúci prvej triedy, členovia posádky, stewardi či cestujúci v najhlbšom, najlacnejšom, podpalubí.

 

Na palube lode Balmoral
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

 

Organizátori dnešnej plavby sa pokúsia zopakovať atmosféru, aká bola na palube Titanicu do zrážky z ľadovcom. A to vrátane konkrétnych pokrmov a živej dobovej hudby, na znak pocty hudobníkom Titanicu, ktorí nepustili svoje nástroje z rúk a hrali, až kým sa loď nepotopila.

 

Na palube lode Balmoral
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

 

Lístky na výletnú plavbu stáli v prepočte na osobu 3400 až 7300 eur. Súčasťou plavby budú aj prednášky historických expertov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu