Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Radičová odmieta spájanie Penty s jej prezidentskou kandidatúrou

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová odmieta, že by skupina Penta mala čokoľvek spoločné s jej kampaňou pred prezidentskými voľbami.

"Samotná Penta a moje prezidentské voľby nemali absolútne nič spoločné," uviedla Radičová pre agentúru SITA. Predseda SDKÚ-DS a šéf diplomacie Mikuláš Dzurinda v nedeľu priznal, že v rodinnom dome Radičovej v Novej Dedinke sa stretol pred prezidentskými voľbami vo februári 2009 s predstaviteľom Penty Jaroslavom Haščákom. Podľa Dzurindových slov ho o stretnutie požiadala Radičová a nevidí na tom nič zlé. S Haščákom sa rozprávali o politike, Dzurinda si s ním netyká.

Premiérka Iveta Radičová podľa vlastných slov chápe, prečo sa niektorí politici necítia komfortne alebo sú dokonca aj nervózni a snažia sa odpútať pozornosť. „Môže niekto myslieť vážne, že som na stretnutí v roku 2009 dohadovala privatizácie z rokov 2002 až 2005? To snáď nie,“ reagovala. Pritom potvrdila tému rozhovoru, ako to formuloval Dzurinda. Premiérka už o stretnutiach s rôznymi zamestnávateľmi, vrátane Penty hovorila.

"Považujem to za normálny štandardný postup, najmä v prípade zamestnávateľov, ktorí majú na Slovensku sedemtisíc zamestnancov, poistencov, ktorá má 1,4 milióna poistencov," myslí si premiérka a dodáva, že "nekomunikovať s takýmito reprezentantmi považujem za úplne choré a nemiestne."

Radičová upozorňuje, že dnes sa všetky stretnutia a komunikácia v predchádzajúcom období posudzujú cez optiku zverejneného spisu Gorila. Ona však nie je podľa vlastných slov jasnovidcom, takže v minulosti nemohla vedieť, aké dokumenty sa neskôr objavia. Radičová si spomína na viaceré stretnutia s Jozefom Špirkom z Penty v roku 2007. Dôvodom boli otázky súvisiace so Zákonníkom práce, zákazom zisku zdravotným poisťovniam a podanie žiadosti o arbitráž, čo bola podľa premiérky vážna téma a riziko pre SR. Hovorili aj o odvodovom bonuse, ku ktorému mala Radičová viac než rezervovaný postoj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu