Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sneh a vietor na východe: Radšej nikam necestujte!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MICHALOVCE – Situácia na cestách v okresoch Michalovce a Trebišov je v dôsledku snehových závejov naďalej kritická. Riaditeľ Správy a údržby ciest Košického samosprávneho kraja Zoltán Bartoš pre uviedol, že v teréne sú frézy a iné mechanizmy, ktoré sa snažia záveje odstrániť a cesty sprejazdniť.

„Chcel by som veľmi pekne poprosiť vodičov, aby neobiehali naše autá v teréne, pretože vbehnú rovno do závejov a musíme ich odtiaľ vyťahovať,“ upozornil Bartoš. Momentálne cestári pracujú na sprejazdnení najťažšie prejazdných úsekov v oboch spomínaných okresoch.

Stále neprejazdný je úsek cesty tretej triedy z Bánoviec nad Ondavou na železničnú stanicu, ako aj z Nacinej Vsi do Vybúchanca. Viditeľnosť v okresoch Michalovce a Trebišov je maximálne 20 až 50 metrov. Neprejazdný je v súčasnosti aj úsek cesty Hrčeľ – spojka.

S problémami sú prejazdné ďalšie úseky ciest, a to Hriadky – Horovce, Slovenské Nové Mesto – Borša, Sečovce – Nový Ruskov, Trebišov – Malý Ruskov – Plechotice, Parchovany – Boščice, Tušice -  Dvorianky, Bačkov - Sečovce, časť Albinov, Čerhov – Veľká Tŕňa, Novosad – Hraň, Novosad – Kysta – Veľaty, Brehov – Cejkov, Veľká Bara – spojka, Veľký Horeš – Malý Horeš, Ladmovce – Zemplín.

„Žiadame vodičov, aby vzhľadom na vývoj počasia zvážili svoju cestu v okrese Trebišov a zároveň aby neriskovali prejazd snehovými závejmi, nakoľko uviaznuté vozidlá v snehových závejoch veľmi zdržujú údržbu komunikácií,“ upozornil Bartoš. Ak už je nevyhnutné vyjsť na cestu, vodiči by mali podľa neho využívať v okrese Trebišov skôr cesty I. a II. triedy, ktoré sú častejšie pluhované, a vyhýbať sa cestám III. triedy.

Situácia v okresoch Spišská Nová Ves a Rožňava je podľa Bartoša zatiaľ pokojná. „Ide o kopcovitú krajinu, takže tu problém so závejmi zatiaľ nemáme,“ dodal. Na ostatných miestach Košického kraja však situáciu sťažuje predovšetkým silný vietor, ktorý od rána bičuje celé východné Slovensko.

Polícia tiež upozorňuje vodičov, aby za obcou Zborov okres Bardejov v smere na Svidník na cesta 1/77 zvýšili opatrnosť. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovalo, že pokazený kamión tam blokuje jeden jazdný pruh. Situáciu zhoršuje sneh, tvoria sa tam snehové jazyky. Prekážka je označená správcom komunikácie. Okrem toho cesta 1/15 od mesta Svidník v smere na Vranov nad Topľou je len ťažko prejazdná pre kamiónovú dopravu. V úseku diaľnice D1 medzi obcou Fričovce a tunelom Branisko z dôvodu hustého sneženia a silného vetra je obmedzená maximálna povolená rýchlosť na 100 km/h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu