Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dzurinda: Ak má niektorý premiér také čisté ruky ako ja, podám mu ruku

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA – SDKÚ-DS podľa predsedu strany Mikuláša Dzurindu vždy zužovala priestor pre korupciu. Ako uviedol dnes na tlačovej besede, nikto neprichádzal s takými razantnými návrhmi, ktoré podporujú transparentnosť, ako súčasná ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská.

 SDKÚ-DS je však podľa neho vďačným terčom, pretože najdlhšie niesla zodpovednosť za chod krajiny. „Ak sa nájde premiér, ktorý osem rokov vykonával funkciu predsedu vlády a má také čisté ruky ako mám ja, tak mu pôjdem ruku podať,“ vyhlásil Dzurinda s tým, že možno nie sú dokonalí, ale nemajú sa za čo hanbiť.

Dzurinda pripomenul, že na návrh Žitňanskej sa zmluvy štátnych inštitúcií s klientmi nielenže musia zverejňovať na internete, ale účinnosť nadobúdajú až zverejnením. Všetky rozhodnutia prokuratúry budú musieť byť zverejňované, tak, ako sú súdne rozhodnutia. Súdne konania sa otvorili verejnosti. Verejné obstarávanie sa koná verejnou formou, alebo formou aukcií.

SDKÚ je pripravené prevziať zodpovednosť za SR aj po voľbách

SDKÚ-DS je podľa predsedu strany Mikuláša Dzurindu pripravená prevziať zodpovednosť za ďalšie smerovanie Slovenska po parlamentných voľbách, ktoré budú 10. marca. Ako uviedol dnes na tlačovej besede, ambíciou niektorých subjektov je dostať sa do parlamentu. „Naša zodpovednosť sa nekončí parlamentnými voľbami,“ vyhlásil s tým, že SDKÚ-DS chce pomôcť Slovensku previesť ho cez ťažké časy.

„SDKÚ-DS má na to predpoklady, má riešenia, obrovský tím, politickú váhu, máme aj úžasnú vôľu a odvahu presadzovať čo je potrebné,“ vyhlásil.

Októbrové hlasovanie SaS o eurovale dnes podľa Dzurindu vyzerá ako totálna avantúra a vyvoláva smiech cez slzy. „Každý môže korigovať. Ak sa táto strana stotožní s predstavou poistky príbytku, prečo by sme sa nemohli rozprávať o trvalom európskom ochrannom mechanizme,“ uviedol šéf SDKÚ-DS. Podľa neho ho slovenský parlament zrejme schváli na prvej povolebnej schôdzi.

Podľa Dzurindu nie je dnes kľúčové, kto sa podľa akého prieskumu na ktorom mieste nachádza. „Urobím všetko pre to, aby voľby potvrdili SDKÚ-DS ako prirodzeného lídra stredo-pravého priestoru,“ vyhlásil v súvislosti s posledným prieskumom agentúry MVK, v ktorom preferenciami jeho stranu predbehlo KDH. Podľa neho je kľúčové, či sa proti Smeru-SD dokáže postaviť zmysluplná alternatíva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu