Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Práca našich úradníkov odhalená: Strieľačka, detektívka a film režiséra obhajujúceho Hitlera!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Slovenskí úradníci počas pracovnej doby spojili príjemné s užitočným! Popri práci majú zrejme dostatok času aj na svoje koníčky. Na služobné počítače mali totiž sťahovať obľúbené počítačové hry, filmy a seriál. Podľa webportálu o technike dsl.sk k tomu malo dôjsť na niektorých ministerstvách a Úrade vlády.

Stránka získala informácie prostredníctvom služby YouHaveDownloaded.com, ktorá má fungovať od minulého týždňa. Sťahovací program BitTorrent mali podľa dsl.sk využiť siete ministerstva hospodárstva a školstva, rovnako aj vládna sieť Govnet. „Vyplýva to z preverenia údajov služby o rozsahoch verejných IP adries registrovaných na niektoré slovenské ministerstvá a rozsahoch patriacich vládnej sieti Govnet serverom DSL.sk,“ píše sa na stránke.

Zaujímavý je výber sťahovaných súborov. O jeden diel aktuálnej série americkej detektívky Dexter prejavila záujem IP adresa na ministerstve školstva a zrejme aj na ministerstve hospodárstva, sci-fi drámu Melanchólia si podľa stránky chcel pozrieť niekto z Úradu vlády. Mimochodom, tento film natočil režisér, ktorý - ako sám povedal - je nacista a má pochopenie pre Hitlera, za svoje vyjadrenia sa však neskôr ospravedlnil.

Okrem toho boli z vládnych adries vo väčšom sťahované aj hry. Medzi nimi vojnová strieľačka či vesmírna stratégia.

Webportál dsl.sk pri preverovaní vybraných vládnych inštitúcií za november a december, odkedy sa sťahovanie monitoruje, zaregistrovala približne dvadsať sťahovaných súborov. To však nemusí byť konečné číslo, keďže služba YouHaveDownloaded.com vytvára štatistiky len pre asi 20 % verejných súborov.
 



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu