Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Závislák na porne sa chcel liečiť: Skončil s halucináciami a paranojou!

Brackenridgeovi hrozí, že už nebude môcť pracovať ako lekár
Brackenridgeovi hrozí, že už nebude môcť pracovať ako lekár

LONDÝN - Istý dvadsaťpäťročný Brit bol závislý na porne a na internete ho sledoval každý večer niekoľko hodín. Po čase si uvedomil, že jeho obsesia je tak silná, že sa musí dať liečiť. A vtedy začalo skutočné peklo.

Mladý Londýnčan zašiel za doktorom, ktorý mu mal pomôcť s jeho závislosťou na filmoch pre dospelých. Peter Brackenridge mu predpísal ibogain, ktorý sa používa pri liečbe závislosti na drogách. Má však halucinogénne účinky, ktoré pacient A, ako ho nazval súd, pocítil na vlastnej koži. Za celkový poplatok 1900 libier (2165 eur) sa tak nielenže nevyliečil, ale jeho stav sa naopak ešte zhoršil.

Lekár mladíkovi, ktorý žije v celibáte, pri predpisovaní lieku povedal, že "sa pod jeho vplyvom bude cítiť akokeby plával v rieke a 36 hodín bude síce v bdelom stave, ale zároveň s pocitom akokeby sníval". Pacient A účinky látky pocítil už pár minút po jeho užití. "Bolo to otrasné, všetko sa v mojom živote zmenilo. Mal som halucinácie, nevedel som, kde som, ani koľko bolo hodín," povedal.

V nasledujúcich mesiacoch začal mať psychické problémy a trpel nespavosťou, paranojou a psychózou, z čoho obviňuje Brackenridgea. Lekára súd uznal vinným z toho, že svojho pacienta dostatočne neinformoval o rizikách užívania ibogainu. Kvôli pochybeniu príde pravdepodobne aj o licenciu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu