Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Päť rokov nezvestnú školáčku našli mŕtvu!

Julie Kührer
Julie Kührer (Zdroj: YouTube)

PULKAU - Prípad viac ako päť rokov nezvestnej rakúskej školáčky Julie Kührerovej nebude mať šťastný koniec. Telesné pozostatky neznámej osoby, ktoré sa vo štvrtok náhodne našli v pivničných priestoroch na pozemku istého päťdesiatnika v obci Dietmannsdorf v dolnorakúskom okrese Hollabrun, totiž patria v čase zmiznutia 16-ročnej školáčke z Pulkau z toho istého okresu. Informovali o tom dnes podľa agentúry APA predstavitelia rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu.

Majiteľa pivničných priestorov Michaela K. dnes vo Viedni zadržali. Aj keď doteraz nepatril medzi podozrivých, počas vyšetrovania ho opakovane vypočúvali, naposledy len pred niekoľkými týždňami. Zadržaný, niekdajší majiteľ videotéky v Pulkau, akúkoľvek spojitosť so zmiznutím školáčky odmietol.
      
Muž poznal školáčku, ktorú naposledy videli živú 27. júna 2006 o 13.33 h, keď v Pulkau vystúpila z autobusu a na tamojšom hlavnom námestí sa rozprávala s troma rovesníkmi.
      
Vedúci tímu vyšetrovateľov Ernst Geiger dnes na tlačovej konferencii v Pulkau uviedol, že obeť násilného trestného činu identifikovali na základe chrupu. Rodičov dievčaťa už informovali, na výsledok analýzy DNA sa ešte čaká.
      
Právny zástupca Kűhrerovcov sa v mene rodičov mŕtvej školáčky obrátil na médiá so žiadosťou o zdržanlivosť a o rešpektovanie ich súkromia v tejto ťažkej životnej situácii. Advokát Gerald Ganzger má skúsenosti z podobných prípadov, pretože je aj právnym zástupcom Natasche Kampuschovej, ktorá sa ako školáčka stala obeťou únosu a páchateľovi sa jej podarilo ujsť až po viac ako ôsmich rokoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu