Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Porodila identické dvojčatá, ale každé v inom mesiaci!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Talianka Nadia Rizziová očakávala, že na svet privedie dvojičky, tak ako všetky ostatné mamy v rovnakom termíne. Tentokrát sa však stal menší zázrak, tvrdia lekári. Prvého chlapčeka porodila už v 24. týždni tehotenstva, pokým jeho braček zostal ešte mesiac v maternici.

Gregorio sa narodil predčasne 18. marca a vážil iba čosi vyše 500 gramov. Týždne strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti kliniky v Miláne. V inkubátore sa zotavoval z respiračného zlyhania.

Jeho brat Leonardo sa vypýtal na svet presne o mesiac neskôr 18. apríla a na radosť rodičov vážil už cez jeden kilogram.

"Veľmi opatrne sme prestrihli pupočnú šnúru prvého chlapca, aby ďalšie dieťa mohlo pokračovať v raste v matkinom lone. Zákrok bol úspešný a Leonardo sa narodil presne o mesiac neskôr," vysvetlila chirurgička Manuela Wally Ossola.

Dvojičky si zatiaľ na odchod domov musia počkať. V nemocnici zostanú ešte nejaký ten mesiac pod lekárskym dozorom.

"Bežné metódy pri takomto komplikovanom tehotenstve rátajú so smrťou slabšieho z dvojčiat. Toto bola unikátna procedúra," vyjadril sa pôrodnícky expert kliniky Fabio Mosca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu