Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Divadlo GUnaGU uvedie novú hru Karola Vosátka

GunaGu
GunaGu

V prvý marcový víkend uvedie divadlo GUnaGU vo svojich priestoroch na Františkánskom nám. 7 v Bratislave komédiu Čakanie na Gotta (Godot nikdy neprišiel, ale iní prichádzajú stále) z mediálneho prostredia.

Názov hry „Čakanie na Gotta“ je parafrázou názvu slávnej absurdnej hry Samuela Becketta Čakanie na Godota. Dej hry sa odohráva v televíznom prostredí, ktoré vyrába za noc celebrity a svojou mocou ovplyvňuje dianie v celej spoločnosti.

Autorom celého projektu a zároveň aj režisérom je skúsený divadelník Karol Vosátko, ktorý napísané dialógy v spolupráci s hercami dotvára priamo na skúškach do vypointovaných situácií rovnakou metódou, akou vytvoril najslávnejšie tituly GUnaGU: Modelky 1 a Modelky 2, English is easy, Csaba is dead, či Telenovela.


Tvorivý tím:
Autor a režisér: Karol Vosátko
Kostýmy: Renáta Ormandíková
Scéna: Peter Janků
Zostrih hudby a počítačová grafika: Tony Pisár a Jakub Bendžala
Grafika: Michal Lašan
Hrajú: Slávka Halčáková, Zuzana Šebová, Zuzana Porubjaková, Viktor Horján, Tomáš Palonder, Ivo Ladižinský

Premiéra: 5.3. 2011
v divadle GUnaGU na Františkánskom nám. 7 v Bratislave


O DIVADLE

GUnaGU hrá výlučne vlastné pôvodné autorské hry (za 25 sezón existencie uviedlo viac ako 60 premiér), reflektujúce našu bezprostrednú skúsenosť.
Garantmi divadelnej tvorby GunaGU sú: jeho umelecký šéf a spisovateľ Viliam Klimáček, ktorý získal mnoho ocenení za svoju tvorbu: 7 krát Cenu Nadácie Alfréda Radoka v Prahe za najlepšiu českú a slovenskú hru roka, v roku 2006 získal Cenu Tatrabanky za umenie a medzinárodná porota mu prisúdila hlavnú cenu súťaže Román 2006 Slovak Telecom za knihu Námestie kozmonautov. Tento román bol na jar 2008 nominovaný aj do finále literárnej ceny Anasoft litera.

Medzi najnavštevovanejšie hry GUnaGU patria hry režiséra Karola Vosátka, ktorý je trojnásobným držiteľom ceny hudobnej akadémie za najlepší slovenský videoklip a spoludržiteľ ocenenia OTO 2005 za S.O.S. – najlepšiu zábavnú reláciu roka (ocenenie získal spolu s protagonistami relácie a hercami divadla GUnaGU: Petrou Polnišovou, Danom Danglom, Petrom Sklárom a Romanom Pomajbom). Jedným z jeho ostatných projektov je aj Klimáčkov komiksový muzikál o Agentovi Krowiakovi, ktorý režíroval pre divadlo Nová Scéna v Bratislave.

Zaujímavé je aj víťazstvo Petry Polnišovej v ankete OTO 2007, kde si okrem ceny za najlepšiu komičku odniesla aj sošku Absolútny OTO za najviac diváckych hlasov v celej ankete.

Podľa Klimáčkovej hry HYPERMARKET nakrútila ČT Ostrava rovnomenný film v réžii Janusza Klimszu, režisér Vlado Fischer nakrútil  temnú komédiu POLČAS ROZPADU, ktorej predlohou bola hra divadla GUnaGU - Gotika.     


Ďalšie informácie poskytne:
Linda Skrúcaná, produkčná divadla GUnaGU
mobil : 0905/922 243, mail: lin.skrucana@gmail.com
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu