Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Orange podporí 136 projektov sumou viac ako 3,7 milióna korún

BRATISLAVA - Vyše 3,7 mil. korún dala nadácia Konto Orange na 136 projektov, ktoré plánujú v rámci dvoch grantových programov uskutočniť pozitívne zmeny na základných a stredných školách. Ako agentúru SITA informoval hovorca Orange Peter Tóth, do tretieho ročníka grantového programu Školy pre budúcnosť sa zapojilo 605 uchádzačov o grantový príspevok.

Grantový program je určený pre učiteľov základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročných gymnázií a jeho cieľom je podporovať pozitívne trendy vo vzdelávacom systéme a rozvíjať nové tvorivé spôsoby výučby detí. Z celkového počtu predložených žiadostí podporí Konto Orange 98 projektov, na ktoré prerozdelí takmer 2,5 milióna korún. Maximálna výška podpory pre jeden projekt je 30 000 korún.

Vďaka podpore nadácie zažijú prváci z obce Rimavská Seč každý týždeň jeden vyučovací deň, ktorý sa premení na rozprávkový. Počas neho sa budú deti hravou formou učiť preberať na seba rôzne role a v uvoľnenej atmosfére spolupracovať pri riešení problémových situácií. Deti zo Žarnovice sa budú netradičným spôsobom učiť angličtinu. Na chodbe školy postavia obchodnú uličku, kde si prostredníctvom nakupovania osvoja slovnú zásobu.

V obci Hrabušice sa druháci premenia na mladých konštruktérov, ktorí si zo stavebnice lego postavia robotov, ktorých bude riadiť mikropočítač. Najviac, až 120 projektov, predložili učitelia z Banskobystrického kraja, za ním nasledoval Košický kraj, najmenej projektov bolo predložených z Bratislavského kraja.

Grantový program Dajte škole zelenú má za cieľ osloviť študentov stredných škôl, ktorým nie je ľahostajná otázka ochrany životného prostredia a majú záujem v tejto oblasti uskutočniť svoje progresívne nápady. Do dátumu uzávierky bolo predložených 85 projektov, z ktorých odborná komisia vybrala 38. Tie Konto Orange podporí sumou viac ako 1,2 milióna korún. Maximálna výška podpory projektu je 40-tisíc korún.

Medzi najzaujímavejšie patrí nápad študentov z Banskej Štiavnice, ktorí sa rozhodli monitorovať a zachrániť miestne tajchy - vodné nádrže vybudované v 19. storočí. Rovnako nápaditým je aj projekt gymnazistov z Považskej Bystrice, ktorí v meste zorganizujú súťaž pod názvom Strom, ktorý mám rád. Obyvatelia sa budú môcť zapojiť v kategóriách fotografia, výtvarné alebo literárne dielo. Súčasťou súťaže bude taktiež kampaň o potrebe ochrany zelene v meste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu