Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

O prácu v automobilke Kia sa uchádza viac ako 10 tis. ľudí

ŽILINA - O prácu v automobilke Kia pri Žiline sa uchádza viac ako 10 tis. ľudí. "Celkovo sme prijali už vyše 600 ľudí, v súčasnosti pracuje v spoločnosti Kia Motors Slovakia viac ako 330 slovenských zamestnancov, ostatní nastúpia do práce v nasledujúcich mesiacoch", uviedol pre agentúru SITA hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia, s. r. o. Dušan Dvořák.

Do konca roka chcú zamestnávať približne 900 slovenských pracovníkov. Nábor bude pokračovať v budúcom roku a pri začatí skúšobnej prevádzky by malo pracovať v Kia Motors Slovakia viac ako tisíc zamestnancov. Celkovo plánujú zamestnať vyše 3 tis. ľudí a nábor bude trvať až do roku 2009. "Celkovo sme prijali viac ako 10 tis. prihlášok a životopisov. Očakávame, že záujem o prácu v Kia Motors Slovakia bude aj naďalej pokračovať", konštatoval Dvořák. Spoločnosť zaregistrovala aj záujemcov o zamestnanie zo zahraničia, hlavne z Poľska a Českej republiky, ich podiel je však minimálny. Pri výbere spolupracujú s náborovým centrom spoločnosti Žilina Invest, ktorého pracovníci spolu s úradmi práce v celom Žilinskom kraji zhromažďujú životopisy uchádzačov a prehodnocujú ich podľa kritérií stanovených spoločnosťou Kia Motors Slovakia.

V súčasnosti sa obsadzujú hlavne pozície výrobných pracovníkov ako aj supervízorov - vedúcich pracovných skupín vo všetkých výrobných prevádzkach, väčšinou ide o strojárske a elektrotechnické profesie. Firma hľadá zamestnancov pre oblasť obsluhy a údržby strojov a zariadení, mechanikov, obsluhu CNC strojov, kontrolórov kvality a metrológov, lakovníkov, zváračov, elektrotechnikov, technikov pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a špecialistov pre požiarnu ochranu. Prijíma aj čerstvých absolventov, ktorých následne zaškolí na konkrétne pozície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu