Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Lintner podporuje prešetrenie investície KIA

Ľubomír Lintner
Ľubomír Lintner

BRATISLAVA - Šéf poslaneckého klubu ANO Ľubomír Lintner sa bude snažiť presvedčiť koaličných partnerov, aby podporili poslaneckú iniciatívu na ustanovenie parlamentnej komisie, ktorá by preskúmala postup ministerstva hospodárstva pri získavaní investície KIA.

„V tom rezorte sa jednalo spôsobom, že sa investori kupovali“, skonštatoval Lintner v diskusnej relácii televízie JOJ Sedmička. Poslanci aj verejnosť by preto podľa neho mali vedieť, kto nesie zodpovednosť za dodatočné náklady spojené s investíciou kórejskej automobilky. Lintner je presvedčený, že jediným zodpovedným je bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko, ktorý pri informovaní o KIA, zavádzal svojich kolegov vo vláde.

Nezávislý poslanec Miroslav Maxon, ktorý vznik komisie iniciuje pripomenul, že o investícii rozhodovala vláda, nie ministerstvo hospodárstva. Takto zbabranú investíciu, ktorá si vyžiada dodatočných 5,8 miliardy korún považuje za dôvod, aby premiér Mikuláš Dzurinda „poďakoval občanom za trpezlivosť a odišiel“. Maxon sa domnieva, že za „prestupom“ bývalých kolegov z ĽS-HZDS Karola Džupu a Eduarda Kolesára ku koalícii stoja dohody medzi SDKÚ a HZDS. „To naozaj nemôže byť nič iné“, poznamenal s tým, že HZDS sa v tomto volebnom období nespráva ako opozičná strana. „Džupovcov a kolesárovcov“ označil za jeden z dôvodov prečo hnutie opustil.

Lintnerovi podpora exčlenov HZDS neprekáža a „pozadie“ ich rozhodnutia neskúmal.. „Ja som len chcel, aby sa nepohybovali voľne okolo koalície“, povedal v súvislosti s písomnými dohodami, ktoré klub ANO s týmito poslancami urobil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu