Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

SZP preplatí zubárom všetky preventívne prehliadky

BRATISLAVA - Spoločná zdravotná poisťovňa, a.s. (SZP) uhradí zubárom všetky náklady na preventívne prehliadky, ktoré vykonajú do konca tohto roka. Rozhodlo o tom predstavenstvo poisťovne.

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca SZP Dušan Zaťko, poisťovňa na tieto výkony vyčlenila zo svojho rozpočtu peniaze navyše. Ako však pripomenul, stomatológovia sa mohli vyhnúť náporu pacientov, keby si preventívne prehliadky rozložili na celý rok. Stomatológovia zaznamenávajú v týchto týždňoch zvýšený záujem o preventívne prehliadky. Dôvodom je nová zdravotnícka legislatíva, podľa ktorej budú na budúci rok pri platbách u zubára zvýhodnení tí pacienti, ktorí v tomto roku absolvujú preventívnu prehliadku. "SZP je presvedčená, že zmluvne dohodnutý objem prostriedkov na tento rok zahŕňal aj zodpovedajúce náklady na preventívnu starostlivosť pre poistencov SZP," dodal Zaťko.

Spoločná zdravotná poisťovňa pred transformáciou na akciovú spoločnosť poisťovala zo zákona policajtov, vojakov, príslušníkov väzenskej a justičnej stráže, Slovenskej informačnej služby a hasičov. Ako prvá dostala povolenie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na výkon zdravotného poistenia podľa novej zdravotníckej legislatívy. Na akciovú spoločnosť sa transformovala od 1. júna tohto roku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu