Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tesco prevezme všetky obchody Carrefour v SR aj ČR

BRATISLAVA - Vedenie spoločnosti Tesco Stores, a.s., Bratislava oznámilo v piatok, že sa dohodlo s vedením spoločnosti Carrefour Slovensko, a.s., Bratislava o prevzatí všetkých štyroch obchodných jednotiek v Slovenskej republike a jedenástich obchodov v Českej republike.

Ako ďalej tlačovú agentúru SITA informovala manažérka oddelenia vonkajších vzťahov spoločnosti Tesco Oľga Hrnčiarová, prevzatie obchodov Carrefour je výsledkom dlhodobej investičnej politiky firmy Tesco, ktorého cieľom je posilniť svoju pozíciu v strednej Európe. Dohoda sa vzťahuje na maloobchodné aktivity v Tchaj-wane, kde Tesco naopak prevedie na spoločnosť Carrefour šesť obchodov a dve obchodné centrá. Okrem prevodu obchodných jednotiek doplatí Tesco spoločnosti Carrefour čiastku vo výške 57,5 mil. euro.

Ako ďalej informoval generálny riaditeľ Tesco Stores SR Philip J. Clarke dohodnutý prevod obchodných jednotiek je predmetom obvyklého postupu schválenia zo strany regulačných úradov. "Na integrácii obchodných činností oboch strán začneme pracovať vo chvíli, keď dostaneme súhlas úradov. Je úplne bežné, že proces schvaľovania trvá niekoľko mesiacov, preto teraz nemožno očakávať žiadne náhle zmeny," dodal generálny riaditeľ.

Tesco Stores SR, a.s. dosiahla v prvom polroku finančného roka, ktorý skončil 13. augusta 2005, celkový obrat bez započítania dane z pridanej hodnoty na úrovni 9,8 mld. Sk. V medziročnom porovnaní to znamenalo nárast obratu o 7 %. Na slovenský trh vstúpila spoločnosť v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje na Slovensku päť obchodných domov a dvadsať osem hypermarketov. So svojimi 7 500 zamestnancami patrí spoločnosť Tesco k najväčším zamestnávateľom na Slovensku. Firma patrí do britskej skupiny Tesco, ktorá je zameraná predovšetkým na maloobchodný predaj. Skupina evidovala v prvom finančnom polroku nárast zisku pred zdanením o 18,7 % na 908 mil. GBP. Tržby skupiny vzrástli v sledovanom období o 14,1 % na úroveň 18,8 mld. GBP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu