Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zdravotníckym zariadeniam zaniknú daňové nedoplatky

BRATISLAVA - Od novembra tohto roka zdravotníckym zariadeniam zaniknú daňové nedoplatky vzťahujúce sa na oneskorene zaplatenú daň z príjmov zo závislej činnosti, ktoré tvorí nezaplatené penále, pokuta a zvýšenie dane, ako aj sankčný úrok.

Ide o daňové nedoplatky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam, ktorých zriaďovateľská funkcia prešla na samosprávu, štátnym zdravotníckym zariadeniam, ktoré sa transformovali na neziskovú organizáciu a voči ostatným štátnym zdravotníckym zariadeniam. Vyplýva to z nariadenia o zániku daňového nedoplatku zodpovedajúceho nezaplatenej sankcii, ktorý v stredu schválila vláda.

"Základnou podmienkou zániku daňového nedoplatku vo forme sankcie je, že daňový nedoplatok na dani z príjmov zo závislej činnosti vo forme istiny bol zaplatený do 31. decembra 2004," konštatuje Ministerstvo financií SR. Daňové úrady podľa rezortu vyrubili okrem penále, pokút a zvýšenia dane ku dňu úhrady istiny, teda k 31. decembru 2004, aj sankčný úrok za oneskorenú úhradu dane. Takýto daňový nedoplatok správca dane odpíše z vlastného podnetu po nadobudnutí účinnosti nariadenia, čiže po 1. novembri 2005.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu