Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bratislavský VW výrazne zvýšil výrobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský závod nemeckej automobilky Volkswagen v prvom polroku medziročne zvýšil produkciu vozidiel o 43 percent na 65.000 automobilov. Obrat spoločnosti za prvých šesť mesiacov roka stúpol o 37 percent na 1,8 miliardy eur. Dnes o tom informovala spoločnosť.

"V prvom polroku 2010 sme zaznamenali výrazné zvýšenie dopytu po koncernových vozidlách vyrábaných vo Volkswagene Slovakia," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Andreas Tostmann. Medziročne sa na Slovensku zvýšila aj výroba prevodoviek, a to o 78 percent na 195.000 kusov, produkcia súčiastok v martinskom závode Volkswagenu stúpla o 63 percent na 16,3 milióny kusov.

Vlaňajšie výsledky jedného z najväčších exportérov a ťahúňov priemyslu pritom poznačila svetová hospodárska kríza; pre pokles záujmu o vozidlá z bratislavského Volkswagenu klesol obrat spoločnosti v roku 2009 o viac ako dve pätiny na 2,94 miliardy eur. Z výrobných liniek automobilky minulý rok zišlo približne 106.000 áut, predvlani ich bolo asi o 82.000 viac.

Volkswagen sa na Slovensku orientuje najmä na montáž luxusnejších športovo-úžitkových vozidiel (SUV) Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne. Na budúci rok chce spustiť produkciu nového rodinného auta v troj- a päťdverovom prevedení, v prvom polroku preto do príprav investoval 20 miliónov eur.

Pre vysoký dopyt automobilka koncom augusta spustila nepretržitú výrobu, naplánovaná je do polovice budúceho roka. Pre navýšenie produkcie závod zamestnal 1000 nových pracovníkov.



Nájdite si prácu na pracovnom portáli www.kariera.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu