Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Benzín zlacnie o jeden cent, cena nafty sa nezmení

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenskí motoristi sa po zhruba dvoch týždňoch opäť dočkajú zlacnenia motorových palív. Cena litra benzínu by mala od utorka klesnúť najčastejšie o jeden cent, ceny nafty sa meniť nebudú.

Napísali to dnes internetové portály natankuj.sme.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien palív na čerpacích staniciach. Dôvodom zlacnenia je podľa nich opäť pokračujúci pokles cien pohonných látok na medzinárodných trhoch.

Ak sa ohlásené znižovanie cien potvrdí, liter najpredávanejšieho 95-oktánového benzínu zlacnie v priemere na asi 1,26 eura. Liter nafty sa naďalej bude predávať za približne 1,12 eura. Ceny benzínu na slovenských pumpách budú podľa portálov nasledovať zlacňovanie na medzinárodnej burze v Rotterdame. "Pokiaľ by euro v ostatných týždňoch neoslabovalo voči americkému doláru, dá sa predpokladať, že zlacnenie by bolo ešte výraznejšie a dotklo by sa aj motorovej nafty," napísal server tankovanie.sk.

Motorové palivá na Slovensku zlacneli naposledy koncom mája, cena litra benzínu aj nafty vtedy klesla zhodne o jeden cent. Po ohlásenom znížení cien bude benzín stáť približne rovnako ako v Česku a Maďarsku. Ceny nafty zostanú nižšie než v týchto krajinách a približne na tej istej úrovni ako v Rakúsku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu