Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Cena benzínu stúpne, bude najdrahší od októbra 2008

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Motoristi na Slovensku by mali od stredy tankovať drahšie pohonné látky. Cena litra benzínu má stúpnuť o jeden a pol centa, bude tak najdrahší od októbra 2008. Cena za liter nafty sa zvýši o dva centy.

Napísali to dnes internetové portály natankuj.sme.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien motorových palív. Ceny benzínu aj nafty sa naposledy zdvihli uplynulý týždeň. Ak sa ohlásené úpravy cien potvrdia, priemerná cena najpoužívanejšieho 95-oktánového benzínu stúpne k 1,22 eura za liter.

Za liter nafty budú motoristi platiť približne 1,035 eura. "Zvýšenie cien na Slovensku je ovplyvnené takmer nepretržitým rastom cien benzínov a nafty na burze v Rotterdame, ktoré trvá približne od prvej polovice februára," zdôvodnil zdražovanie palív portál natankuj.sme.sk.

Po započítaní ohláseného zvyšovania cien sa ceny benzínu pohnú smerom nahor po tretí raz za uplynulé tri týždne, v prípade nafty pôjde o druhé zdraženie. Nafta výraznejšie zlacnela začiatkom februára, keď klesla spotrebná daň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu