Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri Senci vyrastie poľnohospodárske centrum za 50 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V seneckom okrese zrejme vyrastie poľnohospodárske centrum za 50 mil. eur. Agrocentrum plánuje postaviť v katastrálnom území obce Kaplna spoločnosť Alpha Group, s.r.o.

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý už investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA), vďaka novému agrocentru by malo vzniknúť 190 nových pracovných miest.

Spoločnosť Alpha Group sa chce v novom poľnohospodárskom centre zamerať na rastlinnú výrobu, konkrétne na pestovanie a šľachtenie byliniek a sadeníc. V novom agrocentre plánuje investor vybudovať aj sušiarne, baliarne, sklady, či vyrábať peletky. S výstavbou agrocentra chce investor začať v septembri tohto roka. Ukončenie výstavby je naplánované o dva roky neskôr. Areál agrocentra, ktorý bude pozostávať z ôsmich objektov, by sa mal rozprestierať na ploche 33 tisíc metrov štvorcových.

Spoločnosť Alpha Group so sídlom v Bratislave vznikla podľa výpisu z Obchodného registra SR v roku 2007. Okrem podnikania v poľnohospodárskej výrobe vrátane predaja nespracovaných poľnohospodárskych a lesných výrobkov na ďalšie spracovanie a predaj má spoločnosť v predmete podnikania aj realitnú činnosť, či prevádzkovanie čerpacích staníc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu