Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Investor sporného kasína si chce ľudí získať delfináriom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Spoločnosť TriGranit, ktorá plánuje postaviť na okraji Bratislavy zábavné centrum s kasínom, chce získať na svoju stranu verejnú mienku aj pomocou výstavby delfinária.

Vyplýva to z vyjadrení predsedu predstavenstva spoločnosti Gábora Zászlósa. So zábavným centrom Metropolis nesúhlasí bratislavský magistrát. Pod petíciu proti projektu sa podpísali desaťtisíce ľudí.

"Je to humanizujúci zdravotnícky prvok, že sa tam budú liečiť telesne postihnuté deti (...). Ja si myslím, že to je veľmi humánny aspekt a určite to musí zavážiť v rozhodovaní tých poslancov," poznamenal Zászlós. Pripustil, že rokovania s možnými prevádzkovateľmi delfinária sú ešte len na začiatku. Záujem je však obojstranný, dodal.

Bazén s delfínmi chcel v minulosti vytvoriť aj Thermal Park Bešeňová. Pre nedostatok financií však od zámeru upustil. Jedno z najbližších delfinárií sa nachádza v nemeckom Norimbergu.

Proti projektu Metropolis na okraji Bratislavy za 1,5 miliardy eur sa po ohlásení zámeru zdvihla vlna nevôle. Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský (KDH) ako aj mestské zastupiteľstvo kasíno odmietli. Občianski aktivisti zasa rozbehli petíciu. Tú chcú podľa Mareka Michalčíka z petičného výboru predložiť novému parlamentu. Mesto ako aj odporcovia zámeru tvrdia, že hazardné hry zvýšia v okolí hlavného mesta kriminalitu.

TriGranit aj napriek zamietavému stanovisku mesta pokračuje v prípravách projektu. Osloviť chce novú vládu, ktorej súčasťou bude zrejme tiež odporca Metropolisu KDH. Investor sa chce obrátiť aj na nových mestských poslancov, ktorí vzídu z tohtoročných komunálnych volieb.

Zászlós tvrdil, že projekt, ktorého súčasťou okrem herní bude hotel, akvapark, kongresová hala či luxusné apartmány, prispeje k tvorbe nových pracovných miest a zvýši príjmy štátneho rozpočtu. Poslanci pred časom schválili novelu zákona o hazardných hrách, ktorá umožní prevádzkovateľom väčších kasín, aby z utŕžených peňazí platili štátu odvody za výhodnejších podmienok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu