Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Firma v N. Zámkoch prepúšťa 50 zamestnancov, meno tají

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

NITRA – Hromadné prepúšťanie maximálne 50 zamestnancov ohlásil na úrade práce v Nových Zámkoch veľký zamestnávateľ z oblasti chemického priemyslu. Prepúšťať bude do konca augusta.

“Nebude sa to týkať občanov nášho okresu, pretože firma má prevádzku v Bratislavskom kraji. Zamestnávateľ nechce byť menovaný,” informovala riaditeľka odboru služieb zamestnanosti na úrade práce Marta Ladzianska.

Pozitívne sa na zamestnanosti v regióne môže odraziť plánované štvrtkové výberové konanie pre agentúru dočasného zamestnávania, ktorá chce obsadiť 80 pracovných miest. Prijímať bude ľudí pre viaceré firmy. “Gro profesií, ktoré budeme obsadzovať, je operátor výroby, čo je pozitívne, pretože pre takúto pozíciu sme už asi rok nemali výberové konania,” uviedla Ladzianska.

Ku koncu januára 2010 bolo v okrese Nové Zámky 87 voľných pracovných miest. Boli to zväčša pozície z oblasti zdravotníctva – lekári, sestry a iný zdravotnícky personál, ktoré sa podľa Ladzianskej obsadzujú veľmi ťažko. Ľahšie sa obsadzujú pozície v oblasti obchodu a služieb – záujem je o kuchárov, čašníkov, barmanov, cukrárov či predavačov. Miera nezamestnanosti dosiahla v okrese Nové Zámky ku koncu januára 13,61 percenta. V evidencii mal úrad práce 9 686 ľudí bez práce.

Pre porovnanie, v januári 2009 bola nezamestnanosť 8,31-percentná. V okrese Šaľa dosiahla nezamestnanosť ku koncu januára 10,66 percenta, v evidencii bolo 2 861 uchádzačov o prácu. Pred rokom bola ešte 7,28-percentná. “Mesiace december a január bývali každý rok také, že sa miera nezamestnanosti zvýšila. Predpokladáme, že zmenu prinesú jarné mesiace aj v súvislosti so začatím sezónnych prác a podarí sa nám mieru nezamestnanosti aspoň udržať na tej istej úrovni,” uzavrela Ladzianska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu