Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Dánom v Trebišove vypli elektrinu, hrozí prepúšťanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Dánskej spoločnosti Blika, ktorá od roku 2007 vyrába v Trebišove kovové skrinky a dielenský nábytok, dnes majiteľ priemyselného parku vypol dodávky elektriny. Firma zastavila výrobu a hrozí, že prepustí všetkých 60 zamestnancov.

Informovala o tom v stredu televízia TA3, zastavenie dodávok elektrickej energie potvrdil aj zástupca firmy.

"Elektrinu nám vypli popoludní, takže výroba zastala. Ak sa situácia v krátkom čase nevyrieši, hrozí úplný koniec firmy na Slovensku," uviedol Juraj Balej z vedenia spoločnosti Blika. Firma podľa neho za dodávky elektriny platí a uhrádza nájomné mestu. K vlastníkovi priemyselného parku sa však vraj peniaze nedostávajú.

"Nedostávame tržby za nájomné a ani po ôsmich mesiacoch rokovaní s mestom a investorom sme sa nikde nedostali," povedal konateľ spoločnosti Priemyselný park Trebišov Róbert Vysoký. Na výstavbu priemyselného parku získalo mesto Trebišov peniaze aj z európskych fondov. Firmy, ktoré v ňom majú sídlo, mu platia nájomné za výrobné priestory.

Mesto následne časť nájomného prepláca majiteľovi priemyselného parku. Majitelia priemyselného parku podmieňujú obnovenie dodávok elektriny vyrovnaním všetkých údajných dlhov. Reakciu mesta sa nepodarilo získať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu