Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Microsoft preniká na trh antivírových programov

NEW YORK - Spoločnosť Microsoft Corp, najväčší výrobca softvéru na svete, v utorok kúpila výrobcu antivírových programov Sybari Software Inc. Informovala o tom spoločnosť Sybari na svojej internetovej stránke.

"Táto akvizícia nám umožní poskytovať našim zákazníkom tú najlepšiu a najaktuálnejšiu ochranu pred vírusmi," uviedol Mike Nash, viceprezident spoločnosti Microsoft pre oblasť bezpečnosti. Microsoft ani Sybari nezverejnili detaily transakcie. Akvizíciu ešte musí schváliť americký protimonopolný úrad.

Podľa analytikov, ak Microsoft prenikne na trh antivírových programov a včlení tieto programy do svojho operačného systému Windows, bude to znamenať ohrozenie pre súčasných dominantných výrobcov antivírových programov, spoločnosti Symantec a McAfee Inc. "Ak Microsoft získa Sybari, dostane sa na trh ochrany e-mailov pred vírusmi, čo je negatívna správa pre Symantec a McAfee," uviedol analytik Sterling Auty zo spoločnosti JP Morgan.

V reakcii na utorkové vyhlásenie Microsoftu akcie spoločnosti McAfee stratili 5,4 % a akcie spoločnosti Symantec spadli o 3,9 %.

Spoločnosť Microsoft uzavrela svoj druhý účtovný štvrťrok, ktorý sa skončil 31. decembra, s čistým ziskom 3,46 mld. USD, respektíve 32 centov/akcia. Za rovnaké obdobie roku 2003 pritom Microsoft vykázal zisk 1,55 mld. USD, respektíve 14 centov/akcia.

Spoločnosť Sybari Software je výrazným hráčom na trhu antivírovej a protispamovej ochrany internetovej pošty a serverov. Jej klientela zahŕňa celosvetovo vyše 10 tis. spoločností.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu