Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Malackách má vzniknúť 112 pracovných miest

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nemecká skupina Benteler by mala na Slovensku vytvoriť 112 pracovných miest. Spoločnosť plánuje v priemyselno-technologickom parku Záhorie-Eurovalley na juhovýchodnom okraji Malaciek vyrábať plechové výlisky pre automobilový priemysel.

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý je už na posúdení vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA), na Záhorí chce nemecká firma investovať zhruba 600 tis. eur.

S výrobou by mala spoločnosť začať podľa zámeru už v tomto roku. Technológia v závode Benteler bude slúžiť na zváranie plechových výliskov do zostáv, ktoré budú slúžiť ako výstuhy karosérie automobilov. Linka bude schopná ročne vyrobiť maximálne 140 tisíc sád výstužných dielov, čo je celkom 1,3 milióna jednotlivých zvarených výstuh. Nemecká skupina si výrobnú halu prenajme od spoločnosti VGP Slovakia. Podľa medializovaných informácií Benteler sa pre Slovensko rozhodol aj kvôli krokom nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá sa rozhodla umiestniť výrobu modelov áut Up! do svojho bratislavského závodu.

Skupina Benteler je rodinná firma s viac ako 130-ročnou históriou. Má automobilovú, oceľovú a distribučnú divíziu. Skupina zamestnáva viac ako 24 tisíc pracovníkov v 35 krajinách. Nemecká skupina už na Slovensku pôsobí prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Benteler Distribution Slovakia, s.r.o. so sídlom v Pustých Uľanoch v okrese Galanta. Firma Benteler Distribution Slovakia sa zameriava na distribúciu uhlíkových a nerezových rúr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu