Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Nitriansky SE Bordnetze: Neprepustíme 1700 ľudí

NITRA - Nitriansky výrobca káblových zväzkov pre automobilky SE Bordnetze odmietol informácie o ukončení výroby v podniku a prepustení približne 1700 pracovníkov.

Firma naopak v stanovisku tvrdila, že sa pripravuje na spustenie výroby nových produktov a investuje aj do výstavby technologického centra.

Podľa informácií, ktoré dnes zverejnil denník Hospodárske noviny mala firma ukončiť prevádzku v októbri. Na Slovensku vraj malo zostať iba inžinierske centrum, ktoré sa v súčasnosti dokončuje. Spoločnosť už tento rok zrušila svoj závod v Zlatých Moravciach, kde prišlo o prácu niekoľko stoviek ľudí.

SE Bordnetze však správy o ukončení prevádzky odmietla. "Naopak, v súčasnosti prebiehajú intenzívne prípravy na štart sériovej výroby ďalšieho prémiového produktu pre nášho dôležitého zákazníka Volkswagen AG," uviedla firma.

Pre hospodársku krízu na Slovensku v uplynulých mesiacoch hromadne prepúšťalo viacero podnikov.

Spoločnosť na výrobu káblových zväzkov založili podľa jej internetovej stránky v 90. rokoch spoločne Volkswagen a Siemens pod názvom Volkswagen Elektrické systémy. Neskôr ju ovládla japonská skupina Sumimoto a podnik potom zmenil názov na SE Bordnetze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu