Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Nemocnica v Humennom prepustí ďalších zamestnancov

HUMENNÉ - Nemocnica Andreja Leňa v Humennom, n. o. prepustí od 1. júna ďalších 42 svojich zamestnancov. Dôvodom sú úsporné opatrenia. Ide už o druhú vlnu prepúšťania, pred mesiacom muselo opustiť humenskú nemocnicu 29 ľudí.

V súčasnosti tu pracuje 686 pracovníkov. Prepúšťanie sa týka oddelení, kde dokončili audit, ten v nemocnici naďalej pokračuje. Nemocnica prepustí 26 kmeňových pracovníkov so šesťmesačným odstupným, s ďalšími 16 zamestnancami nepredĺži zmluvy uzavreté na dohodu.

Ako uviedol generálny riaditeľ nemocnice Michal Adami, v súčasnosti je predčasné hovoriť, pri akom čísle pracovníkov sa zastavia. V každom prípade chce do 1. októbra dosiahnuť vyrovnaný hospodársky výsledok. Nemocnica neplánuje rušiť oddelenia, pričom zriadi jednotky intenzívnej starostlivosti na oddeleniach, kde chýbajú. Do konca roka chcú obnoviť aj ortopedické oddelenie, kde prijmú dvoch nových lekárov, ktorí posilnia aj chirurgické oddelenie. Okrem toho sa chcú zamerať na služby, za ktoré si pacient bude ochotný priplatiť, čím si zabezpečia čiastočnú finančnú nezávislosť od platieb poisťovní.

Adami uviedol, že prepúšťaniu sa nevyhne ani Nemocnica arm. gen. L. Svobodu Svidník, n.o., kde od 1. júna začnú rokovať s odborármi a súčasne sa tu začne audit. Počet nadbytočných pracovníkov zatiaľ nechcel zverejniť.

Zakladateľom oboch neziskových organizácií je spoločnosť Spoločné zdravotníctvo, a.s. Je to spoločný podnik Prešovského samosprávneho kraja, ktorého podiel predstavuje 34 % a spoločnosti Svet zdravia s podielom 66 % , ktorá je súčasťou skupiny J&T.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu