Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vodárne plánujú tender za 6,4 mil. eur

BRATISLAVA - Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS), a.s. Košice plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie na stavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd (ČOV) v štyroch obciach v okrese Michalovce v predpokladanej hodnote zákazky 6,402 mil. eur bez DPH.

Ako ďalej vyplýva z informácií z úradného vestníka Európskej únie (EÚ), predmetom plánovanej zákazky majú byť podľa predbežného oznámenia stavebné práce na vybudovaní 17 487 metrov kanalizácie v obciach Žbince, Dúbravka, Hatalov, Vrbnica, ako aj na vybudovaní ČOV v obci Hatalov pre približne 4 021 tzv. ekvivalentných obyvateľov.

Plánovaným dátumom vyhlásenia verejného obstarávania má byť podľa vestníka 15. jún 2009. Ako ďalej vyplýva z úradného vestníka EÚ, zákazku bude VVS budovať s pomocou financií z Kohézneho fondu, z operačného programu životného prostredia Integrovaná ochrana a racionálne využívanie vôd.

Vodárenské stavby sa majú postaviť do 24 mesiacov od uzatvorenia zmluvy a 12 mesiacov má trvať skúšobná prevádzka, dodáva ešte úradný vestník Európskej únie. Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. Košice vznikla zápisom do Obchodného registra SR v máji 2003 a v súčasnosti eviduje základné imanie v objeme 7,348 mld. Sk (243,9 mil. €).

VVS zabezpečuje správu, prevádzku, údržbu a opravy vodovodnej a kanalizačnej siete, úpravní vôd, čerpacích staníc, vodojemov a čistiarní odpadových vôd. K 31. decembru 2007 mestá a obce v regióne pôsobnosti vodárenskej spoločnosti vlastnili 95,62 % jej akcií, Fond národného majetku SR držal 3,88 % a VVS 0,5 % akcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu