Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Licenciu už získala aj DSS Credit Suisse Life & Pensions

BRATISLAVA - Povolenie na poskytovanie dôchodkového sporenia v rámci kapitalizačného dôchodkového piliera udelil Úrad pre finančný trh (ÚFT) už aj dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) Credit Suisse Life & Pensions, a.s. Agentúru SITA o tom informovala spoločnosť.

Z ôsmich spoločností, ktoré sa uchádzajú o účasť v kapitalizačnom pilieri, tak na licenciu od ÚFT čaká už len DSS Sympatia-Pohoda, ktorú založila VŽP Sympatia spolu s Prvou slovenskou investičnou skupinou, a.s., V Brokers, o.c.p. a.s., Pro Partners, o.c.p., a.s. a Investičnou a Dôchodkovou správcovskou spoločnosťou, a.s.

DSS Credit Suisse Life & Pensions bola založená 14. júla tohto roka. Žiadosť o udelenie licencie podal jej zakladateľ, ktorým je finančná skupina Credit Suisse, na ÚFT 20. júla. Výška základného imania dôchodkovej spoločnosti predstavuje 300 mil. Sk. Depozitárom DSS Credit Suisse Life & Pensions bude HVB Bank Slovakia a.s.

Licenciu od ÚFT už získali aj spoločnosti Allianz - Slovenská dôchodková správcovská spoločnosť, ING DSS, Prvá dôchodková sporiteľňa DSS, ktorú založila Prvá stavebná sporiteľňa, dôchodková správcovská spoločnosť VÚB Generali, DSS Aegon a DSS ČSOB.

Dôchodkové sporenie sa v rámci kapitalizačného dôchodkového piliera spustí od januára budúceho roka, keď si budú môcť občania časť svojich súčasných odvodov na dôchodkové poistenie vo výške 9 % hrubej mzdy ukladať na vlastný účet v dôchodkovej spoločnosti. Obdobie, počas ktorého bude mať väčšina občanov možnosť rozhodnúť sa pre dôchodkové sporenie v rámci kapitalizačného piliera, bude trvať od januára 2005 do júna 2006.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu