Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Do Trenčína smeruje investícia za 6 mld. Sk

BRATISLAVA - Do mesta Trenčín smeruje investícia za približne 6 mld. Sk (199,2 mil. €). Vďaka tejto investícii by mal vzniknúť v trenčianskej priemyselnej zóne nový závod na výrobu a montáž LCD displejov, a v ktorom by sa malo zamestnať viac ako 3 200 pracovníkov.

Vypracovaný investičný zámer predložilo na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA) samotné mesto Trenčín.

Primátor Trenčína Branislav Celler zatiaľ nereagoval na otázky agentúry SITA ohľadom bližšej konkretizácie názvu spoločnosti, ktorá chce v meste postaviť spomínaný závod.

"Hlavnou výrobnou činnosťou stavby je zabezpečiť výrobu LCD displejov a dokompletovanie s nakupovanými dielcami do hotových výrobkov - LCD televízorov. Časť vyrobených LCD displejov, v počte 1,2 mil. kusov, bude exportovaná výrobcovi LCD televízorov v Českej republike," uvádza sa v investičnom zámere.

S výstavbou závodu chce investor začať v marci budúceho roka, pričom výstavba by mala byť ukončená na konci budúceho roka. Závod by sa mal podľa posudzovaného investičného zámeru rozprestierať na celkovej ploche 196 tisíc metrov štvorcových.

Samotná výrobná hala by sa mala rozprestierať na ploche 60 tisíc metrov štvorcových, zvyšnú plochu zaberú skladové priestory, administratívne budovy a zeleň. V areáli závodu vznikne aj 466 parkovacích miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu